Pristupačnost

Obveza

HZN je odlučan u tome da njegove usluge i informacije budu dostupne najširem krugu korisnika i da svi zainteresirani imaju jednaku mogućnost pristupiti ovoj internetskoj aplikaciji i pregledavati njezin sadržaj bez obzira na svoje sposobnosti, tehnologiju kojom raspolažu ili eventualni invaliditet. Cilj nam je da svi nacrti norma budu dostupni javnosti radi pregledavanja i komentiranja.

Smjernice i norme

Ova je stranica kreirana pomoću koda koji je u skladu s normama W3C za HTML i CSS. Stranica se ispravno prikazuje na trenutno aktualnim pretraživačima, a upotreba koda za HTML/CSS koji je u skladu s normama jamči da će se ispravno prikazivati i na svim budućim pretraživačima.

HZN-ov sustav komentiranja nacrta norma nastoji ostvariti sukladnost s prihvaćenim smjernicama i normama za pristupačnost i upotrebljivost.

Gdje je moguće, primijenili smo font Arial radi čitljivosti.

Boje na stranici odabrane su tako da informacije budu preglednije.

Na svakoj je stranici poveznica za kontakt.

Promjena veličine teksta

Veličinu teksta možete promijeniti na sljedeći način:

PC / Internet Explorer 7: na traci izbornika ispod polja za pretraživanje odaberite 'Stranica' (Page), a zatim 'Veličina teksta' (Text size).

PC / ostali pretraživači: za povećanje teksta držite tipku CTRL i pritisnite +, a za smanjenje teksta držite tipku CTRL i pritisnite -.

Mac / svi pretraživači: za povećanje teksta držite tipku 'Command' i pritisnite -, a za smanjenje teksta držite tipku 'Command' i pritisnite -.

Informacije za kontakt

Uvijek nastojimo unaprijediti pristupačnost stranice. Ako imate teškoće u pristupanju stranici ili imate povratnu informaciju ili prijedlog koji bi mogli poboljšati našu uslugu, molimo da nas kontaktirate na adresu e-pošte nacrti@hzn.hr